Asistentul medical condamnat după ce a violat zeci de paciente poate scăpa din închisoare

Publicat: 15 oct. 2019, 08:20 Autor: Simona Ciao.ro
Asistentul medical condamnat după ce a violat zeci de paciente poate scăpa din închisoare

Judecătoria Brăila a admis cererea de eliberare condiţionată formulată de bărbat.

Asistentul medical condamnat după ce a violat. Viorel Milcu a fost condamnat anul trecut în urma procesului intentat de o adolescentă de 16 ani. Asistentul medical a stat după gratii aproape doi ani, iar luni judecătorii au decis să-i accepte cererea de eliberare condiționată.

Este cea de-a treia cerere, precedentele două fiind respinse de magistrați. Decizia de luni poate fi contestată în termen de trei zile.

Asistentul medical condamnat după ce a violat

Cinci persoane au fost retinute si vor fi propuse astazi la arestare preventiva intr-un dosar de trafic de minori si trafic

„Admite cererea de liberare condiţionată formulată de petentul condamnat Milcu Viorel. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului din executarea pedepsei de 8 ani închisoare aplicată prin sentinţa penală nr. 1700/2017 a Judecătoriei Brăila (mandat de executare nr. 1797/2018), dacă nu este arestat în altă cauză. (…) Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, scrie în decizia Judecătoriei Brăila în şedinţă publică.

Viorel Milcu a fost condamnat definitiv la închisoare în anul 2018. Atunci, Curtea de Apel Galați l-a pedepsit la opt ani de închisoare pe bărbatul de 60 de ani, acuzat de mai multe femei că le-a sedat și apoi le-a violat. În plus, bărbatul a fost obligat la plata unor daune morale în valoare de 15.000 de euro.

În timpul procesului, procurorii au demonstrat că acuzatul administra somnifere victimelor pentru a le viola, ceea ce a fost a reieșit din fișele medicale ale spitalului, din rețele administrate și din declarațiile medicilor.

Probele ADN au demonstrat că victima de 16 ani a fost violată după ce a fost sedată în timp ce se afla la secția de Chirurgie a spitalului pentru o operație de apendicită. Judecătorii au decis să-l trimită la închisoare pe Viorel Milcu și în plus l-au obligat la plata unor daune morale în valoare de 15.000 de euro.

Viorel Milcu a fost arestat preventiv în 2016 după ce victima de 16 ani a depus o plângere la Poliție. Ulterior, zeci de paciente au depus plângere susținând că au fost violate de asistentul medical.

Publicat: 15 oct. 2019, 08:20 Autor: Simona Ciao.ro
Pe aceeași temă