Apple anulează premiera primei sale pelicule importante, ”The Banker” după acuzații de abuz sexual

Publicat: 21 Nov. 2019, 15:07 News
Apple anulează premiera primei sale pelicule importante, ”The Banker” după acuzații de abuz sexual

Compania Apple a anulat premiera primei sale pelicule importante, ”The Baker”, după ce au apărut acuzații de abuz sexual legate de fiul eroului real al filmului, arată Indie Wire.

Cei de la Apple au declarat că există o anumită ”preocupare” în legătură cu pelicula, explicând astfel decizia de a renunța la premiera peliculei care îi are în distribuție pe Nicholas Hoult, Samuel L Jackson și Anthony Mackie.

Pelicula se bazează pe povestea a doi antreprenori de culoare care s-au îmbogățit pretinzând că șeful companiei lor este un alb. Pelicula trebuia să aibă premiera joi, în închiderea AFI Festival de la Hollywood.

”The Banker” era prezentat ca prima peliculă majoră promovată de companie pentru noua sa platformă Apple+.

“Am achiziționat «The Banker» la începutul acestui an fiind impresionați de povestea care are atât calități educaționale cât și virtuți care țin de divertisment, privind probleme legate de alfabetizarea financiară. Săptămâna trecută ne-a fost supusă atenției o anumită preocupare legată de film. Noi, împreună cu cineaștii, avem nevoie de timp pentru a investiga problema și pentru a stabili ce trebuie să facem în continuare. Din această cauză nu vom prezenta în premieră «The Banker» la AFI Fest”.

Bernard Garrett Jr., co-producătorul filmului, și fiul persoanei reale care a inspirat filmul a fost acuzat de abuz sexual. Sora vitregă a acestuia l-a acuzat că a molestat-o nu doar pe ea ci alte rude, notează Indie Wire:

”Niciun fel de considerație pentru adevăr, familie sau victimele abuzului sexual care sunt în continuare umilite”, a spus aceasta. Cynthia Garett, ea însăși o fostă prezentatoare VH1 și MTV, a dat publicității o declarație prin care reproșează producătorilor filmului că au denaturat povestea familiei sale și că fratele său vitreg ar fi decis să modifice punctele principale ale poveștii: ”ne-au furat mama și povestea vieții noastre și au făcut-o prin intermediul celui care ne-a abuzat. Doare”, a spus Garett.

Publicat: 21 Nov. 2019, 15:07 News
Pe aceeași temă