Anunțul făcut de OMS: ce se va întâmpla cu tinerii sănătoși! Vor fi sau nu vaccinați pentru noul coronavirus?

15 10. 2020, 09:00

Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății a transmis un nou mesaj către populație: ce se va întâmpla cu tienrii sănătoși – vor fi sau nu vaccinați pentru virusul chinezesc?

Până în anul 2022, tinerii sănătoși ar putea chiar să nu fie deloc vaccinați pentru noul coronavirus. Iar acest lucru ar putea să se întâmple doar în condițiile în care autoritățile se concentrează inițial pe imunizarea persoanelor vulnerabile și vârstnice, arată stirileprotv.ro.

Cercetătorul șef al OMS, dr. Soumya Swaminathan, susține faptul că încă se pun la punct detaliile față de prorități. Dar înainte ca oamenii să fie vaccinați, vaccinul trebuie să fie declarat sigur și eficace pentru populație: ”Oamenii tind să creadă că pe 1 ianuarie sau pe 1 aprilie vor lua vaccinul, iar apoi lucrurile vor reveni la normal. Nu va funcţiona aşa”.

Anunțul făcut de reprezentant OMS: până în prezent există peste 10 vaccinuri care se află în studii clinice de fază finală

În prezent, mai mult de 10 vaccinuri împotriva noului coronavirus se află în studii clinice de fază finală. Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor şi Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din SUA se pregătesc să acorde prioritate anumitor comunităţi cu risc pentru distribuirea vaccinurilor. Un oficial din SUA susține faptul că țara ar putea avea suficiente doze pentru a vaccina fiecare american până în primăvara anului 2021.

”Majoritatea oamenilor sunt de acord că va începe cu lucrătorii din domeniul sănătăţii şi lucrătorii din prima linie, dar chiar şi atunci trebuie să definit care dintre aceştia prezintă cel mai mare risc şi apoi vârstnicii şi aşa mai departe. Vor exista o mulţime de îndrumări, dar cred că o persoană obişnuită, un tânăr sănătos ar putea fi nevoit să aştepte până în 2022 pentru a obţine un vaccin”, a spus doctorul mai sus menționat.

Noul coronavirus poate fi transmis la o distanţă de peste doi metri

Prin noua actualizare, realizată la 10 luni după debutul pandemiei, CDC recunoaște practic validitatea mai multor studii care demonstrează că noul coronavirus, deşi nu este la fel de contagios ca rujeola, poate fi într-adevăr transmis la o distanţă de peste doi metri – o ipoteză care era neglijată de CDC şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în momentul apariţiei virusului SARS-CoV-2. CDC notează importanţa ventilaţiei în spaţiile închise pentru a preveni contaminările.