Anunțul dramatic al experților: virusul ar fi suferit alte mutații. Ce spun despre purtarea măștii și distanțarea fizică
Experții au făcut un anunț care îngrijorează oamenii. Potrivit acestora, virusul din China ar fi suferit mutații și ar fi mult mai contagios.
Specialiștii au efectuat un studiu genetic în Statele Unite ale Americii și avertizează că măsurile de protecție luate (printre care purtarea măștii și păstrarea distanței fizice) nu ar fi suficiente, căci virusul ar putea să se adapteze la aceste condiții.
Tulpina s-ar fi transformat într-una mult mai contagioasă decât la început, fapt constatat de specialiști în structura învelișului proteic al virusului. Un virolog care lucrează la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase (NIAID) susține faptul că acum o persoană se poate îmbolnăvi mult mai repede. Mai mult decât atât, unele persoane prezintă în organism o cantitate mult mai mare de virus, mai ales în sistemul respirator. Astfel, virusul se află într-un ”mediu propice” pentru dezvoltare și transmitere. Mutația D614G a devenit dominantă în Houston și în alte zone, pentru că s-a adptat transmiterii interumane.
„Purtarea măștilor, spălarea mâinilor, toate acestea sunt sunt bariere în calea transmiterii virusului, dar pe măsură ce virusul devine mai contagios, statistic devine mai eficient în ocolirea acestor bariere”, a declarat virologul, arată stirileprotv.ro.
Acum, frecvența tulpinii respective a început să crească într-un ritm alarmant și în Europa.
În ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate 1629 de noi cazuri
Bilanț coronavirus. 1629 de cazuri noi de COVID-19 au fost depistate în România din 25494 de teste prelucrate. Până astăzi, 25 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 119.683 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 96.158 de pacienți au fost declarați vindecați. Până astăzi, 4.633 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.245. Dintre acestea, 508 sunt internate la ATI. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 2.328.322 de teste. Dintre acestea 25.494 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 15.879 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.615 la cerere.