Anunțul despre avort care a șocat. Ce le cere Mitropolitul Ardealului femeilor

25 03. 2021, 12:52

Mitropolitul Ardealului a transmis un mesaj femeilor care au de gând să facă avort. Oficialul susține că familia creștină s-ar afla într-o stare de criză, astfel că a transmis acest mesaj.

Laurențiu Streza, Mitropolitul Ardealului, a transmis un mesaj important femeilor care se gândesc să nu dea naștere copilului din pântece. Oficialul a apelat la acestea și le roagă să nu mai avorteze. Înainte, avortul era interzis în România. Mitropolitul cere credincioșilor să se solidarizeze „împotriva păcatelor care bântuie astăzi, a stării acesteia de indiferenţă faţă de tot scandalul şi imoralitatea ce sfidează bunul-simţ”.

“Adresez mamelor o chemare sfântă, îndemnându-le să-şi cinstească statutul binecuvântat hărăzit de Dumnezeu la creaţie, şi anume naşterea de fii. Dacă pe toate căile astăzi sunt promovate plăcerile trecătoare, provocatoare spre desfrânare, dacă frica de sărăcie face ca oamenii de astăzi să se ferească de naşterea de prunci, apelând uneori şi la cel mai greu păcat înaintea lui Dumnezeu care este avortul, pruncuciderea, şi dacă gândim că totul este permis, vai, nouă, ce va fi în ziua judecăţii, în care fiecare dintre noi, nu numai mamele, ci şi taţii, vom da socoteală în faţa lui Dumnezeu, ce-am făcut cu tinereţea noastră, ce-am făcut cu familia noastră. Cu toţii trebuie să ne îngrijorăm astăzi văzând că familia creştină este într-o stare de criză. În momentul în care într-o familie, chiar tacit sau cu îngăduinţă, tinerii trăiesc împreună fără să primească binecuvântarea lui Dumnezeu prin Taina Cununiei, de unde să ne aşteptăm noi la prunci sănătoşi, de unde să ne aşteptăm la nepoţi şi copii care să ne binecuvânteze bătrâneţile noastre?”, spune mitropolitul Ardealului, potrivit stirileprotv.ro.

Avortul nu este interzis în România din 1989

În România, în anul 1989 s-a abrogat decretul ceușist care le obliga pe femei să nu recurgă la avort. Chiar și după atâția ani, există în țară spitale județene care nu efectuează întreruperi de sarcină, invocând motive religioase.

Pe de altă parte, Biserica Ortodoxă Română susține că întreruperea de sarcină poate fi permisă doar în condițiile în care viața mamei este în piercol. Cazurile de viol sau incest, faptul că viitoarea mamă se simte nepregătită, insecuritatea economică nu reprezintă argumente viabile, potrivit BOR.

„Riscul avortului datorat violului sau incestului trebuie evitat mai întâi la nivelul educării cu privire la necomiterea acestor păcate. În cazul în care starea de graviditate s-a produs, copilul va trebui să fie născut și, după caz, înfiat sau adoptat. Avortul nu poate fi niciodată justificat, moral, de starea economică a familiei, de neînțelegerile dintre parteneri, de afectarea carierei viitoarei mame sau a aspectului fizic“, arată oficialii BOR.

Sursă foto: Pixabay