Anunț important pentru români! Șoferii sunt vizați în mod special: se dau amenzi uriașe!

25 12. 2019, 13:27

Un nou anunț important în pragul sărbătorilor de iarnă care îi vizează direct pe români, mai ales pe șoferi.

În ultimele două săptămâni au avut loc în România peste 10.000 de controale în trafic. Polițiștii i-au oprit pe români și au aplicat zeci de amenzi mari pentru că au încălcat regulile impuse de autorități, scrie a1.ro.

Valoarea amenzilor a depășit 213.920 de lei, susținea Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor în curusul zilei de luni.

„Am declanşat o operaţiune fără precedent cu sprijinul Ministerului de Interne. Am făcut controale în trafic pentru limitarea circulaţiei animalelor şi în special a porcilor vii. Avem aproape 10.000 de controale în trafic în ultimele două săptămâni, mai exact 9.454, de prevenire a difuzării pestei porcine africane. (..) Principale categorii de neconformităţi identificate au fost în utilizarea mijloacelor de transport neautorizate sanitar-veterinar pentru transportul carcaselor provenite de la porcii sacrificaţi în sistem gospodăresc, identificarea în trafic a mijloacelor de transport fără autorizare sanitar-veterinară, transportul animalelor vii, suine şi bovine, fără a fi însoţite de documente sanitar-veterinare care să ateste sănătatea acestora. Toate acestea au dus la un număr total de 24 de amenzi, în valoare de 213.920 de lei, şi 16 avertismente”, a spus Robert Chioveanu.

În ultima perioadă, 29 de porci au fost confiscați pentru că nu existau documente de proveniență. Au fost trimiși la o unitate de incinerare (aprox. 1858 kg).

„Acţiunea noastră a fost şi de prevenţie, să educăm oamenii să nu mai meargă cu porcii vii dintr-o parte în alta dacă nu deţin documente. Este foarte important să ne asigurăm în această perioadă în zonele unde evoluează focarele de PPA să nu fie scoşi porcii şi să meargă cu ei în alte zone ca imediat după aceea să apară noi focare. Într-adevăr ne gândim să înăsprim această legislaţie, dar gândiţi-vă cum e să introducem în Codul penal acum că acestea sunt infracţiuni. Împreună cu cei de la Ministerul de Interne trebuie să găsim soluţii concrete, dacă imobilizăm o maşină, pentru că este o situaţie destul de inedită”, a explicat oficialul ANSVSA.