Anunț important! Cercetărorii americani au creat un dispozitiv care ucide instant noul coronavirus
Cercetătorii americani au creat un filtru de aer care ucide instant noul coronavirus. Dispozitivul este realizat din spumă de nichel. Filtrul de aer se încălzeşte la 200 de grade Celsius pentru a suprima virusul rapid.
Cercetătorii de la Universitatea din Houston au dezvoltat un filtru de aer care poate capta şi ucide noul coronavirus pe loc, scrie moneycontrol.com Filtrul de aer este realizat dintr-un material pe bază de nichel, care este comercializat şi care se încălzeşte la 200 de grade Celsius pentru a suprima virusul rapid.
Conceperea dispozitivului a început pe 31 martie, când Covid-19 începuse deja să se răspândească cu repeziciune. Ulterior, au fost efectuate teste la Laboratorul Naţional Galveston pentru a fi stabilită eficacitatea filtrului de aer. Cercetătorii au descoperit că în laborator filtrul a ucis 99,8% din cantitatea de SARS-CoV-2 încă de la prima trecere a aerului prin el. Zhifeng Ren, unul din cercetători, a spus: „Acest filtru ar putea fi util în aeroporturi şi în avioane, în clădiri de birouri, şcoli şi pe nave de croazieră pentru a opri răspândirea COVID-19“.
Coronavirusul ar putea afecta sistemul cerebral
Odată ce o persoană se îmbolnăvește cu noul coronavirus, acesta ar putea avea complicații neurologice grave, inflamații, psihoze, delir, practuc leziuni cerebrale care cu greu ar putea fi tratate de doctori.
Studiul care a descris 43 de cazuri de pacienți care aveau Covid-19, dar care au suferit și disfuncții temporare ale creierului, accidente vasculare cerebrale, dar și leziuni ale nervilor, potrivit stirileprotv.ro. Coronavirusul este o boală respiratorie care afectează prima oară plămânii.
″Rămâne de văzut dacă vom vedea o epidemie pe scară largă de leziuni cerebrale asociate pandemiei – probabil asemănătoare cu epidemia de encefalită letargică din anii ’20 şi ’30 după pandemia de gripă din 1918″, a declarat Michael Zandi, de la Institutul de Neurologie al UCL, care a condus studiul.
″Îngrijorarea mea este că acum avem milioane de oameni cu COVID-19. Şi dacă într-un an avem 10 milioane vindecaţi, iar acei oameni au deficienţe cognitive… acest lucru le va afecta capacitatea de munci şi de a-şi desfăşura activităţile de zi cu zi″, a declarat Adrian Owen, neurolog la Western University din Canada.