Anca Grecu: „Un copil care învață să înoate încă din primii ani de viață primește o șansă enormă de a fi mai puternic!”
Îmi duc sau nu copilul la înot? Care este rolul înotului în dezvoltarea armonioasă a copiilor noștri? Câte ore de înot sunt recomandate pentru cel mic al nostru?
Care este vârsta ideală pentru un copil să meargă la înot?
„Un copil care învață să înoate încă din primii ani de viață primește o șansă enormă de a fi mai puternic, mai independent, mai curajos, mai frumos decât alți copii”.
Iată, întrebări pe care și le pune orice părinte atunci când începe să-și facă planuri vizavi de activitățile sportive ale copilului. Faptul că înotul este unul dintre cele mai complete sporturi, știm deja. Cum mai știm că înotul este sportul care te dezvoltă din toate punctele de vedere, atât fizic cât și psihic.
Există, însă, cu siguranță, o mulțime de alte beneficii despre care trebuie să aflăm, așa că am decis să stăm de vorbă cu Anca Grecu, Baby Spa.
Ne-a explicat exact cum stau lucrurile atunci când vine vorba despre înot la diferite vârste. De asemenea, Anca Grecu – autoarea primei teze de doctorat din România privind educația acvatică -a povestit care este diferența dintre mișcare și sport.
Înainte să te invit să urmărești interviul complet cu Anca Grecu, manager Baby Spa, o să-ți las mai jos cea mai importantă concluzie a acestui material. ”Înotul îi învață pe copii să fie curajoși și să-și învingă temerile. Micuții vor avea mai multă încredere în ei.
Copiii care înoată sunt mai veseli. Micuții înotători pot fi mai liniștiți după o sesiune de educație acvatică. Orele de înot îi vor învăța pe cei mici să fie independenți”.
„Deși înotul poate fi învățat la orice vârsta, cu cât vârsta bebelușului este mai mică, cu atât vor crește beneficiile de care se bucură”, ne-a spus în exclusivitate Anca Grecu.