Alimentul care ne încetinește activitatea cerebrală. Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă: ”Îmi pare rău, dar acesta e adevărul”
Există un aliment pe care îl consumăm zilnic, dar despre care nu știm cât de nociv este pentru sănătatea noastră. Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă!
Prof. Dr. Vlad Ciurea este un adept al alimentației sănătoase și obișnuiește să tragă adesea semnale de alarmă cu privire la efectele negative pe care hrana, dar și unele obiceiuri le au atât asupra creierului nostru, cât și asupra întregului organism.
Vlad Ciurea: „Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile”
Celebrul medic a dezvăluit cât de nocivă este pâinea, de fapt. Alimentul pe care îl consumăm zilnic ne lasă fără energie și ne încetinește activitatea cerebrală. Vlad Ciurea spune că pâinea trebuie consumată doar în cantități mici.
„Pâinea, în cantitate mică, este bună. Dar pâinea pentru creier, moleșește activitatea cerebrală. Tot carbohidrat este la bază. Iar amidonul stă la baza carbohidraților. Îmi pare rău, dar astea sunt adevărurile. (…) Cred că de 10 ani nu am mai mâncat. Gust, dar nu mănânc cartofi prăjiți. Cartoful, în general îl îndepărtez. Știu că acest carbohidrat nu favorizează activitatea cerebrală”, a mai spus medicul Vlad Ciurea, potrivit Antena 3.
Ce NU trebuie să faci înainte de somn
Vlad Ciurea trage un semnal de alarmă asupra unui obicei pe care mulți români îl au. Este vorba despre cină. Celebrul neurochirurg le recomandă persoanelor să evite pe cât posibil masa de seară. Dacă există totuși unii care nu pot rezista fără să mănânce înainte de somn, doctorul îi sfătuiește să ia cina până în ora 19:30. În plus, mâncarea trebuie să fie una ușoară.
„Masa de seară trebuie să o trimitem dușmanului. Este un proverb chinezesc, masa de dimineață să o mănânci tu, masa de prânz obligatoriu o împarți cu cineva, iar masa de seară o trimiți dușmanului. Tot ceea ce se mănâncă seara se depune. Și atunci se depune pe organism și încărcăm organismul! Este foarte ușor de spus, dar foarte greu de făcut. Și eu sunt puțin supraponderal.
Toți suferim pentru că suntem într-o situație în care avem o societate care este foarte statică. Nu avem timp de alte lucruri. Când ajungem la domiciliu suntem așa de obosiți încât nu ne mai vine decât să mâncăm ceva și să ne culcăm. Este total greșit”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN.
SURSA FOTO: Social Media