Alimentele si plantele care te ajuta sa te lasi de fumat. Trebuie sa le consumi 2 saptamani si apoi renunti de tot la tigari

08 02. 2017, 14:44

Medicii care isi sfatuiesc pacientii sa se lase de fumat stiu ca lipsa nicotinei duce la o stare de nervozitate ce se manifesta mai lent sau mai brut, in functie de persoane. Ca sa fie siguri ca reusesc sa treaca de pragul critic de 2 saptamani, doctorii recomanda cateva alimente ce trebuie consumate neaparat in aceasta perioada dupa ce te-ai lasat de fumat.

Conform WellnessStarts.com, cu aceste alimente iti poti limita nivelul de nicotina din organism:
– sucul natural din grepfrut sau portocale are capacitatea de a scădea nivelul de nicotină prezent în organism. Specialiştii recomandă cel puţin două pahare de suc pe zi.
– mierea diminueaza simptomele de sevraj, iritabilitatea, dorinta de a manca.
– ghimbirul reduce starile de voma de dimineata (nu toata lumea le are). Adauga cateva picaturi de extract intr-un pahar de suc de fructe.
– sunatoarea calmeaza anxietatea si nervozitatea. E recomandat seara, inainte de culcare.
– ovazul salbatic reface vitaminele din organism pe care fumatul le omoara. Vitamina C, D şi E ajută la depăşirea simptomelor precum pofta excesivă de a fuma, diminuarea senzaţiei de gură uscată şi a stărilor de nervozitate.