Alimente sub lupa: Conopida vs Broccoli. Care este mai buna pentru organismul tau
Este o leguma unica, cu o concentratie mare de nutrienti. De asemenea, este bogata in antioxidanti, vitamina C si fitonutrienti.
Contine calciu care se gaseste in jurul buchetelor de conopida si are un continut mare defosfor, vitamina K, acid folic si vitamina B6.
Specialistii au constatat ca aceasta leguma, folosita in salate, poate trata afectiunile prostatei , iar consumul ridicat de conopida se asociaza cu o incidenta scazuta a bolilor de inima si a accidentelor vasculare.
In plus, consumata inainte de culcare, o portie de conopida (100 grame) poate calma anumite ticuri nervoase, precum scrasnitul dintilor in timpul somnului, afectiune denumita in termini medicali bruxism.
Sarac in calorii, dar bogat in micronutrienti, broccoli este una dintre legumele care nu ar trebui sa ne lipseasca din alimentatie.
Calitatile nutritionale incontestabile si virtutile terapeutice il recomanda spre consum in scopul diminuarii riscurilor unor afectiuni grave, precum cancere sau maladii cardiovasculare.
Este o sursa deosebit de bogata de kaempferol si izotiocianati, ambele fiind fitonutrienti cu proprietati antiinflamatorii.
Broccoli contine cantitati semnificative de acizi grasi Omega 3, care sunt cunoscuti pentru capacitatile lor antiinflamatorii.
Dintre toate legumele din familia cruciferelor, broccoli iese in evidenta ca fiind cea mai buna sursa de vitamina C.
De asemenea, broccoli are o concencentratie ridicata de alti antioxidanti puternici, precum lutenina, zeaxantina si beta-carotenul.