Alimente bogate in fier – Ce trebuie sa mananci daca suferi de anemie
Alimente bogate in fier – Anemia fierodeficitara este cea mai raspandita carenta alimentara din lume. Pentru a preveni asa ceva, trebuie sa fim atenti la ce alimente mancam.
Alimente bogate in fier – Trebuie sa introducem in dieta noastra alimente bogate in fier daca vrem sa nu suferim de anemie. Principalele simptome sunt vlaguiala, ametelile, albirea fetei si starile accentuate de somnolenta. Pentru remineralizarea corpului in mod corect trebuie sa consumati urmatoarele alimente.
Alimente bogate in fier – Ficat de porc
Cel mai bogat aliment in fier este ficatul de porc care este si foarte gustos si poate fi consumat cu o garnitura de legume sau cu salata. Pentru a-si pastra calitatile nutritive, ficatul trebuie pregatit la cuptor sau pe gratari pentru ca prajirea il transforma intr-o bomba calorica.
Alimente bogate in fier – Pudra de cacao
Boabele de cacao sunt o sursa insemnata de fier si antioxidanti. Poate fi consumata in bauturi calde sau sub forma de ciocolata neagra pentru ca aduce un aport insemnat de fier in organism. Evitati totusi sa consumati seara pentru ca e puternic energizant si poate da stari de agitatie si chiar insomnie.
Alimente bogate in fier – Cereale integrale
Cerealele integrale sunt delicioase la micul dejun, servite cu lapte sau iaurt. Ele sustin buna functionare a metabolismului si dau o senzatie indelungata de satietate, alimentand organismul cu minerale. Fierul din acestea e absorbit in procesul de digestie si este asimilat aproape complet.
Alimente bogate in fier – Soia
Boabele de soia fierte si consumate ca atare in salate sau ca garnitura in combinatie cu alte legume asigura una port echilibrat de fier in organism. In plus, soia ajuta la mentinerea echilibrului hormonal si previne simptomele instalarii menopauzei gratie nivelului echilibrat de fitoestrogeni.
Alimente bogate in fier – Spanac
Spanacul este ideal pentru copii si femeile insarcinate, el poate fi consumat atat sub forma de salate cat si piureuri. Mai mult, spanacul creste apetitul si grabeste vindecarea in perioadele de convalescenta.