Alexandru Arșinel a ajuns din nou pe mâinile medicilor, după ce a ieşit din spital săptămâna trecută. Care este starea sa de sănătate
Alexandru Arșinel, trece prin clipe extrem de dificile după ce a fost din nou internat în spital. Actorul în vârstă de 81 de ani s-a infectat cu noul coronavirus, deşi în urmă cu aproximativ două luni s-a imunizat cu serul Pfizer.
Alexandru Arşinel şi soţia sa au fost internaţi în spital din cauza infecţiei cu COVID-19. Starea lor de sănătate a fost mai bună săptămâna trecută aşa că medicii au hotărât să îi externeze din spital.
Cei doi au avut o formă ușoară a bolii. Săptămâna trecută, Arșinel și soția lui au fost externați din spital.
”Ne simțim ca niște oameni bolnavi. Suntem de cinci zile în spital. Medicii mi-au promis că voi petrece sărbătorile acasă. E o formă, ei zic mai ușoară, din cauză că am făcut vaccinurile.
Ne-am vaccinat în urmă cu două luni, cam așa, o lună jumătate. Nu mi-au spus că este posibil să mai fac acest virus după vaccinare. Asta e. Nu așa a fost? Nu asta s-a spus? Nu am crezut. Nu am crezut că voi trece prin așa ceva”, a declarat Alexandru Arșinel, la un post de televiziune, înainte de externare.
Din nefericire, se pare că actorul s-ar fi întors din nou la spital, potrivit Realitatea Plus. Acesta ar fi fost reinternat la ”Matei Balș”, după ce s-ar fi simțit rău.
Ce spun medicii despre cazul celebrului actor
„Eu cred că se întâmplă exact invers, e dovada că dacă mă vaccinez și apoi mă infectez, nu voi face boala, nu voi face o formă severă, nu voi avea complicații. Vorbesc aici de persoane vulnerabile, de vârstnici, de cei cu boli cronice, care dacă s-ar infecta și n-ar fi vaccinate ar avea o probabilitate mare să facă forme severe și să-și pună viața în pericol.
Deci până la urmă vaccinul înseamnă o probabilitate mai mică de a mă infecta, dar și dacă mă infectez ceea ce contează este că nu voi face formă severă. De fapt, acesta este obiectivul, de a-i proteja pe cei vulnerabili. E un obiectiv individual pentru cel vulnerabil și bineînțeles la nivel de masă, în momentul în care imunizarea este extinsă duce la ceea ce ne dorim cu toții, adică la întoarcerea la normalitate”, a declarat Marinescu la Digi24.
„Ne-am dori să fie un vaccin cu eficacitate 100%. Dar să nu uităm că vaccinul antigripal a avut o eficacitate între 40% și 60% în ultimul an înainte de pandemie. Cu mesaje transmise cu calm, să le spunem oamenilor că orice vaccin are și efecte adverse, chiar dacă sunt foarte puține. Eu cred că este o putere a exemplului cu Pfizer și Moderna, cum era percepută o variantă modernă la început și mulți voiau să meargă pe varianta clasică. Eu zic că orice vaccin este de luat în calcul”, a explicat Adrian Marinescu.
Sursă foto: Arhivă Ciao