Alertă meteo pentru Capitală! Temperaturile scad dramatic!

Publicat: 31 May. 2021, 09:35 Arhiva
Alertă meteo pentru Capitală! Temperaturile scad dramatic!

Temperaturile în București scad mult sub normalul perioadei, până la maxime de 14 – 17 grade și vor fi frecvente ploi cu descărcări electrice.

Meteorologii spun că până marți vremea va fi în general instabilă și răcoroasă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade în care se vor semnala averse și, posibil, descărcări electrice.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 10 – 25 l/mp.

Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor.

Temperatura maximă, în jurul a 21 de grade duminică, va scădea apoi cu mult sub cea climatologic normală pentru această dată și va avea valori de 14 – 17 grade, iar cea minimă va fi de 11 – 13 grade.

România, sub imperiul ploilor

Până miercuri, toată țara va fi sub informare de ploi și vijelii, iar temperaturile înregistrate vor fi cu mult sub cele climatologic normale pentru această dată, cu valori maxime de 14 – 17 grade, iar cele minime de 11 – 13 grade.

Interval de valabilitate: 30 mai, ora 12:00 – 02 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: 
manifestări de instabilitate atmosferică
Zone afectate: conform textului

      În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.
      În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și, pe arii restrânse, 25…50 l/mp.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Sursa foto: Arhiva Ciao

Publicat: 31 May. 2021, 09:35 Arhiva
Pe aceeași temă