O nouă alertă de coronavirus, într-un mall din București! O femeie întoarsă din Italia a fost preluată cu ambulanța, după ce a prezentat simptome specifice

Publicat: 26 Feb. 2020, 11:33 Arhiva

Alertă în București: posibil caz de coronavirus! O altă alertă a fost activată în Capitală, după ce unei persoane i s-a făcut rău într-un mall.

Este vorba despre mallul Sun Plaza din Berceni. Acolo, unei persoane i s-a făcut rău și a mers la cabinetul medical din incinta complexului comercial. Persoanele răspunzătoare au alertat imediat autoritățile.

La fața locului s-au deplasat un echipaj CBRN, pompieri și medici. Persoana respectivă s-ar fi întors recent în țară, dar nu se știe încă de unde.

Ar fi vorba despre o femeie ce avea simptome respiratorii și care a călătorit în regiunile afectate din Italia. Femeia a fost transportată la spitalul Matei Balș.

Coronavirus în România. Președintele României a transmis un mesaj importat, după ce multe persoane din zonele-focar au aterizat în țară

Klaus Iohannis, președintele României, susține că s-au luat măsurile care se impun pentru a preveni contaminarea cu noul coronavirus COVOD-19.

„Eu sunt în contact permanent cu instituţiile responsabile ale statului român pentru a monitoriza ceea ce se întâmplă în zonele aflate în carantină şi în care locuiesc români. Vreau să fiu foarte clar, nu avem niciun caz de coronavirus înregistrat în România până în prezent, dar va trebui să fim pregătiţi dacă lucrurile evoluează negativ. Am decis să convoc Consiliul Suprem de Apărare a Ţării pentru miercuri, 26 februarie, ora 14.00, pentru o informare privind măsurile concrete privind monitorizarea şi managementul unor potenţiale cazuri de infecţie cu noul coronavirus, precum şi strategia de combatere a unei potenţiale epidemii de coronavirus la nivel naţional.

Fac un apel la calm către cetăţeni şi îndemn să se informeze corect, să fie vigilenţi şi să respecte normele de igienă şi sfaturile pe care le oferă medicii pentru a se proteja. Fac în aceeaşi măsură şi un apel la mass-media să evite senzaţionalul şi stirile cu impact emoţional ridicat, care pot genera şi amplifica sentimentul de panică în rândul populaţiei. Nu în ultimul rând, fac un apel la politicieni să nu speculeze această situaţie în mod oportunist. Am observat deja mai multe luări de poziţie prin care unele persoane dau dovadă de iresponsabilitate, făcând declaraţii alarmiste de natură să sperie cetăţenii. Le cer să înceteze imediat cu această atitudine”, a spus Klaus Iohannis, potrivit Cancan.

Publicat: 26 Feb. 2020, 11:33 Arhiva
Pe aceeași temă