Alegerea inelului de logodna nu trebuie sa fie dificila!
Alegerea inelului de logodna nu trebuie sa fie dificila! Safire sau diamante, platina sau aur alb, rodiu sau paladiu, termenii tehnici sunt multi si este destul de greu sa vezi clar atunci cand cauti printre cele mai frumoase inele de logodna.
Important este, insa, ca inelul de logodna a devenit astazi mai mult decat o bijuterie. Acesta are un simbol aparte demonstrand dragostea mare si angajamentul pe care barbatul il ia in fata femeii prin oferirea lui si invers prin acceptarea de catre femeie. Majoritatea femeilor asteapta acest moment de ani de zile, deci este foarte important sa alegeti inelul la care viseaza de atata timp.
In timp ce unii sunt de acord ca inelul de logodna isi are originile in ritualuri preistorice si egiptene, existenta oficiala a inelului amintea de antichitatea romana si greaca. In acel moment, era un simplu inel de fier pus pe degetul stang acolo unde exista, conform credintelor, o vena care lega acest deget direct de inima.
Alegerea inelului de logodna nu trebuie sa fie dificila!
In Evul Mediu, materialele pretioase, inclusiv argintul si bronzul, inlocuiesc treptat inelul de fier foarte simplu. Inca din secolul 15 au inceput sa fie folosite pietre pretioase si diamante pentru a impodobi inelele lucrate cu o atentie din ce in ce mai mare. Diamantul, rezervat pentru nobilime, a devenit o garantie a armoniei cuplului dupa casatorie.
Simbol de puritate si eternitate, in mod traditional, diamantul este piatra pretioasa cea mai aleasa pentru un inel de logodna. Dar daca vrei sa renunti la clasic si sa alegi o varianta inedita, trebuie sa stii ca este foarte posibil sa oferi un inel cu un safir frumos montat pe el, un smarald sau chiar un rubin. Aceste pietre pretioase pot reprezenta alegerea perfecta mai ales in cazurile in care persoana careia i-l veti oferi este mai pretentioasa si pune accent pe lucrurile deosebite.
Diamantul prezinta totusi, in opinia multora, avantajul de a se asorta la orice, fie ca este vorba despre imbracaminte sau alte bijuterii. Calitatea si valoarea unui diamant sunt definite folosind 4 criterii: 4C (Cut, Carat, Clarity, Color), respectiv dimensiunea diamantului, greutatea, puritatea si culoarea acestuia. Greutatea diamantului este exprimata in karate (cts), in timp ce culoarea si puritatea sunt ilustrate prin litere.
Culoarea este notata de la D la cea mai incolora pana la Z. Cu cat diamantul este mai incolor, cu atat pretul va fi mai mare. In ceea ce priveste puritatea unui diamant, aceasta este masurata in termeni de incluziuni: cu cat valoarea este mai mica, cu atat diamantul este mai pur.
Piatra colorata este o optiune mai originala si, in acest fel, mai greu de potrivit cu alte accesorii. Cu toate acestea, nu exista nicio regula in acest sens, iar singura indicatie valabila este sa observati gusturile persoanei careia ii veti oferi inelul si sa tineti cont de ele. Va trebui sa jonglati cu variantele de dimensiune, culoare si puritate atunci cand veti dori sa faceti alegerea potrivita.