Airsoft – o distracție la modă
Îl practică adolescenții, îl practică adulți și îl practică chiar și vedetele! Este vorba despre airsoft – jocul despre care se spune că a detronat paintball-ul, un sport născut în Țara Soarelui Răsare care a luat cu asalt România.
În linii mari, airsoftul implică simularea unui conflict militar armat, ce presupune utilizarea unor replici de arme, fidel realizate astfel încât să imite cât mai fidel armele adevărate, atât ca aspect, cât și în ceea ce privește experiența pe care o oferă. Dar spre deosebire de armele adevărate, cele de airsoft folosesc bile de plastic în loc de muniție, motiv pentru care singurul risc pe care îl prezintă este faptul că dau dependență amatorilor de jocuri de strategie.
Cum a apărut airsoftul?
Airsoftul nu este un joc atât de nou pe cât pare. El a fost inventat de către japonezi, o nație căreia îi este interzis portul de arme începând cu sfârșitul celui de-al doilea război mondial, pentru colecționarii de arme de foc și cei care vor să încerce pe pielea lor o experiență militară foarte asemănătoare cu una adevărată.
Invenția niponă a cunoscut un succes extraordinar și la puțin timp după lansarea acestui joc, ideea a prins și în Statele Unite ale Americii unde ușor ușor a devenit chiar mai populară decât paintball-ul.
Care sunt regulile airsoftului?
Ca orice alt joc sau sport, și airsoftul are o serie de reguli. Dar, din fericire, acestea sunt foarte simple, ca de exemplu, pentru a câștiga, se poate stabili dinainte ca obiectiv capturarea unui steag sau anihilarea fiecărui membru din echipa adversă. Ceea ce face ca airsoftul să fie mai dificil este metoda de joc.
Din punct de vedere al cadrului, jucătorii pot opta pentru:
- stilul CQB – Close Quarters Battle, care presupune o luptă desfășurată în interiorul unei clădiri;
- stilul Woodland, care presupune jocul în câmp liber, în zone special amenajate cu dealuri, câmpuri sau păduri;
- stilul Urban, care este o combinație din cele două stiluri de mai sus.
Din punct de vedere al temei, există:
- stilul Skirmish, cel mai simplu stil de joc care presupune capturarea steagului echipei adverse;
- stilul Mil-sim, un stil care imită în mod fidel manevrele și exercițiile militare;
- stilul reenactment, un stil care presupune punerea în scenă a unei bătălii care a avut loc în realitate, ca de exemplu, bătălia de la Mărășești, din timpul primului război mondial. Cei care optează pentru acest stil de joc merg până într-acolo încât își achiziționează și costume specifice epocii respective.
De unde poți cumpăra arme airsoft?
Armele airsoft sunt replici după armele adevărate și pot fi cumpărate din diferite magazine airsoft București. Tinerii cu vârste mai mici de 18 ani nu își pot achiziționa pe cont propriu o armă, fără acordul părinților. Dar, în rest, oricine poate investi fără un aviz special într-una din armele preferate.
Tot din magazinele specializate, se pot cumpăra și echipamente militare ca de exemplu: jachete, bocanci sau caschete, precum și accesorii, ca de exemplu: grenade. Toate acestea imită întocmai echipamentele militare adevărate și contribuie la realizarea unei experiențe cât mai autentice.
Cui i se potrivește airsoftul?
Îți place să faci sport? Ești pur și simplu înnebunit după arme și imprimeurile camuflaj? Îți plac sporturile în echipă? Îți plac jocurile strategice? Atunci airsoftul ți se potrivește de minune și îți recomandăm să-l încerci alături de prieteni, cu prima ocazie!