Actor de meserie, prezentatorul Alexandru Constantin a renunțat la visul lui pentru un trai decent: ”Nu am putut să îmi asum o astfel de viață…”
Probabil nu multă lume știe faptul că prezentatorul RTV Alexandru Constantin este actor de meserie, la bază, iar circumstanțele în care artiștii din România sunt răsplătiți l-au făcut să renunțe momentan la acest vis. Mai ales că nici timpul nu-i mai permite acest lucru, fiind implicat nu doar în televiziune, ci și într-o afacere pe care speră s-o crească tot mai mult
Reporter: Cine este omul Alexandru Constantin? Dar cum te-ai descrie, ca personalitate TV?
Un om simplu, care muncește pentru a duce o viață liniștită. Foarte ambițios, corect și empatic. Nu sunt o personalitate, mai am mult de lucru pentru a demonstra tot ce pot să fac în televiziune. Primii 16 ani de TV reprezintă o mică parte din ce cred că va urma pentru mine. Sunt în continuare pasionat de televiziune, exact ca în prima zi in care am intrat într-un studio, la 14 ani.
Vedetă, antreprenor, bărbat cu hobby-uri…cum le împaci, cum îți împarți timpul?
Am prioritizat întotdeauna televiziunea, afacerile îmi ocupă restul timpului. Hobbyurile sunt, de fapt, activitățile mele profesionale. În rest, cand am timp, încerc să fac sport și medițatie. Nu întotdeauna mă pot împărți între ele. La vacanțe, spre exemplu, am renunțat de multe ori.
Pe lângă televiziune, ce alte pasiuni mai ai?
Actoria, care e, de fapt, meseria mea de bază. Mi-ar plăcea să am timp să joc mai mult, să fac teatru. Dar, din păcate, nu am putut să îmi asum niciodată o viață de actor, în care îți dai sufletul pe scenă pentru 200 lei/spectacol. Asta e industria în Romania. E păcat.
Alexandru Constantin: ”Am fost mereu introvertit, liniștit, retras”
Fiind și actor, crezi că îţi poți ascunde anumite stări şi trăiri mult mai ușor față de cei din jur?
Întotdeauna am fost greu de citit. Nu obișnuiesc să mă exteriorizez în fața oamenilor. Am fost mereu introvertit, liniștit, retras. Sunt atâtea lucruri pe care cei din jurul meu nu le cunosc despre mine. E bine să ai o parte din viată privată pe care să o cunoști doar tu.
Care crezi că este provocarea cea mai mare, din postura de persoană publică? La ce crezi că renunță o vedetă TV?
La posibilitatea ca, într-o zi, să se retragă din atenția publicului. Pentru că dacă face asta rămâne fără job 🙂 E obositor uneori să fii mereu în forma cea mai bună, pentru că așa trebuie să apari la televizor, sau la un eveniment. Nu îți permiți să ai zile proaste, în care nu ai chef poate să dai ochii cu nimeni. Ai ieșit din casă și trebuie sa fii fresh, apari pe sticlă și nu interesează pe nimeni că poate azi-noapte nu ai dormit pentru că ai avut o problemă.
Care este cel mai mare sacrificiu pe care l-ai facut de dragul televiziunii?
Nu consider că am sacrificat ceva. Da, trăiesc departe de familie, nu am știut mulți ani ce e acela concediu, am lucrat de multe ori sărbătorile. Dar mi-am dorit să fac asta, nu m-a obligat nimeni.
Care este, de fapt, frumusețea televiziunii
Care este cea mai mare lecție pe care ai învățat-o, din punct de vedere personal? Dar profesional?
Personal, că venim singuri pe lume și la fel plecăm. De asta e important, ca oameni, să nu depindem de alții. Sa avem drumul nostru și să nu trăim cu așteptări din partea celor din jur. Profesional, că și dacă ai greșit azi cu ceva, a doua zi o iei de la capăt și știi la ce să fii mai atent. Și asta e frumusețea televiziunii. Fiecare zi e diferită.
Rețelele sociale sunt, pentru o vedetă, mai mult decât un joc de imagine și un mod de comunicare cu publicul? Cum este în cazul tău?
Pentru mine sunt doar atât. Dacă nu aș avea o meserie care să necesite prezența în social media, nu aș avea Facebook, Instagram, Tik Tok. Provoacă dependență și oamenii nu știu să le folosească cu măsură. Mai ales tinerii.
Ești un bărbat elegant. Eleganța se învață? Și…haina îl face pe om?
Se învață, clar! Nu vrei să știi cum mă îmbrăcam în adolescență (n.r. râde). Dar eleganța înseamnă mai mult decât ce haine pui pe tine. Contează și educația, comportamentul, reacțiile pe care le ai în diferite situații. Dar haina da, îl face pe om, într-un context public. Dar asta nu înseamnă neapărat că trebuie să porți haine scumpe. Te poți îmbrăca bine și cu bun gust și având un buget redus.
Este vară…planuri de vacanță?
Planurile de vacanță sunt înlocuite și anul acesta cu munca. Între televiziune și afacerea cu frizeriile din București. Lucrez și la alte proiecte pentru toamnă. Pe căldura asta însă doar dimineața parcă e vremea bună de plimbări sau de savurat o cafea bună pe o terasă. Fac asta, înainte să încep ziua. 🙂