A murit Andrew Brooks, cercetătorul care a dezvoltat primul test rapid pentru COVID-19
Este doliu în lumea medicală, după ce Andrew Brooks, cercetătorul care a dezvoltat primul test rapid pentru Covid-19, s-a stins din viață la vârsta de 51 de ani. Bărbatul a suferit un atac de cord.
Este doliu în lumea medicală și științifică de la Universitatea Rutgers. Bărbatul, care era profesor de cercetare la institutul respectiv, cercetătorul care a dezvoltat primul test rapid pentru Covid-19, s-a stins din viață în urma unui atac de cord. Anunțul a fost făcut de către sora lui, Janet Green. Bărbatul a murit în Manhattan, la vârsta de 51 de ani, în data de 23 ianuarie. El a fost cel care a primit aprobarea de urgență a Administrației pentru Alimente și Medicamente în luna aprilie 2020 pentru tehnica lui care promitea să crească viteza și siguranța procesului de testare.
”În loc să aveţi un tampon nazo- sau orofaringian care este plasat în nas sau adânc în gât, trebuie pur şi simplu pusă salivă într-un tub. Nu necesită colectarea de către un lucrător medical”, spunea el pentru Fox News, citează Adevărul.ro.
Ce se întâmplă cu femeile însărcinate, dar care sunt infectate cu noul coronavirus
Cercetătorii au efectuat un nou studiu asupra femeilor care sunt gravide și care au contactat noul coronavirus. Ce arată analizele făcute și care sunt șansele ca anticorpii să fie transferați la făt. Cercetătorii au efectuat un studiu asupra persoanelor gravide. Ei au descoperit că anticorpii IgG pot fi transferați prin placentă către făt. Studiul a arătat acest lucru la 72 de femei gravide și care sunt infectate cu noul coronavirus. Studiul a fost efectuat la Spitalul de Copii din Philadelphia.
În condițiile în care femeile gravide se vaccinează împotriva noului coronavirus, se poate proteja și bebelușii nenăscuți. Acestora le este recomandată vaccinarea antigripală pentru a se proteja atât ele, cât și bebelușii. Studiul efectuat la Spitalul de Copii din Philadelphia a inclus peste 1400 de mame și bebeluși, iar cercetătorii au descoperit că anticorpii IgG au fost transferați prin placentă în cazul a 72 de gravide infectate cu Sars Cov-2 din 83, arată alephnews.ro. Niciunul dintre bebelușii mamelor nu are coronavirus, mai arată studiul.
Este de reținut faptul că nou-născuții sunt vulnerabili la infecții și se recomandă imunizarea copiior împotriva gripei la șase luni, chiar și în condițiile în care mamele au fost vaccinate în timpul sarcinii.
Sursă foto: pixabay