A muncit tot sezonul estival la un restaurant de pe litoral. Cati bani a strans o tanara
Patronatele confirma ca nu s-au intalnit niciodata cu un an atat de bun. De altfel, si in urmatoarele doua saptamani este asteptat un nou val de turisti, asadar toate camerele vor fi pline. In aceste conditii, hotelierii fac eforturi sa isi pastreze angajatii sezonieri, ca sa nu ramana fara personal cand inca pot sa castige.
Obisnuiti ca in ultimele doua saptamani de vara numarul turistilor sa scada, cei mai multi dintre angajati, sezonieri, studenti sau elevi, isi pregateau bagajele sa plece spre casa sau sa intre, la randul lor, in concediu.
Angajata restaurant: „As vrea sa plec, pentru ca mai e putin din august si as avea nevoie de o vacanta, inainte de facultate. Punand si cheltuielile si chiria si tot, sa zicem cam cu 4.000 de lei raman in buzunar dupa un sezon estival.”
Dar patronii de restaurante au alte planuri, pentru ca la mare este inca plin si treaba merge la foc continuu.
Administrator restaurant: „Nici nu s-a terminat sezonul si vor deja sa plece. Vor si ei sa mai stea si ei la plaja, pentru ca au muncit toata vara. Eu imi pastrez angajatii in fiecare an, ii am pe aceeasi.”
Citeste continuarea pe stirileprotv.ro