5 rețete cu pui. Poți găti un meniu delicios și sănătos în cel mai scurt timp
Rețetele cu pui reprezintă cele mai rapide soluții pentru o masă sănătoasă și extrem de gustoasă, în același timp. Puiul este sărac în calorii, nu costă mult și în plus, se poate găti în foarte multe feluri. Astfel, îi puteți surprinde pe cei dragi de fiecare dată când pregătiți masa.
Rețete rapide cu pui
Fiecare gospodină are, cu siguranță, câteva secrete atunci când vine vorba de a găti pui la cuptor. Fie că folosiți anumite ingrediente, care amplifică gustul și face mâncarea mai aromată, fie că știți să pregătiți sosuri care merg de minune cu puiul, nu există nicio îndoială că acest aliment poate fi gătit în zeci de variante. Noi v-am pregătit 3 rețete de pui la cuptor, pe care le veți prepara imediat, iar gustul va fi diferit, de fiecare dată.
Pulpe de pui cu vin și usturoi la cuptor
Ingrediente:
- câteva pulpe de pui
- câțiva căței de usturoi
- 200 ml vin alb
- frunze de dafin
- boia
- cimbru
- piper
- sare
Mod de preparare:
Pulpele trebuie curățate și spălate foarte bine înainte. După aceea, tăiați-le pe jumătate, dacă sunt întregi sau puteți lua direct pulpe inferioare sau superioare, în funcție de preferințe. După ce le-ați spălat, lăsați-le pe un prosop de hârtie, care să absoarbă bine apa din ele. Condimentați-le cu cimbru, boia, piper și sare, după gust.
Într-o tavă unsă cu puțin ulei puneți pulpele, apoi turnați vinul deasupra. La final, adăugați și frunzele de dafin, pentru o aromă deosebită. Lăsați puiul la cuptor pentru aproximativ o oră. Înainte de a scoate pulpele de la cuptor, puneți usturoiul pisat sau tocat bucățele peste ele și mai lăsați puțin la cuptor.
Pulpe cu sos de roșii la cuptor
Ingrediente:
- pulpe de pui (pot fi întregi, superioare sau inferioare)
- 200 g bulion
- o ceapă
- câțiva căței de usturoi
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Mai întâi pregătiți sosul de roșii. Amestecați bulionul sau roșiile întregi, decojite, cu cimbru, usturoi, ceapa tocată mărunt și cu puțin ulei. Potriviți de sare și piper. Pulpele curățate și spălate înainte se pun într-o tavă, unsă în prealabil cu puțin ulei. Deasupra se răstoarnă sosul de roșii. Este ideal ca puiul să stea cu această compoziție pe el măcar o oră, înainte de a-l băga la cuptor. Tava se lasă la cuptor aproximativ o oră.
Cordon bleu din pui
Ingrediente:
- câteva bucăți de piept de pui
- câteva felii de șuncă de Praga
- câteva felii de cașcaval
- 2-3 ouă
- făină
- pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curățați și spălați pieptul de pui. După acea, trebuie feliat, dar aveți grijă ca feliile să nu fie foarte subțiri. Bateți feliile de piept de pui ca pentru șnițele și apoi potriviți de sare și piper. Pe fiecare bucată de pui se pune mai întâi o felie de șuncă și apoi o bucată de cașcaval. Rulați bine feliile de pui.
Rulourile astfel obținute se dau prin făină, apoi prin ou și la final prin pesmet. Se prăjesc în ulei încins pe ambele părți, până se rumenesc. Cordon bleu se servește cald.
Rețete sofisticate cu pui
Pui în stil francez
Ingrediente:
- 500 gr piept de pui
- două linguri de maioneză
- 4 linguri de smântână
- 150 gr cașcaval
- câțiva căței de usturoi
- ceapă
- boia dulce
- mărar
- ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiați pieptul în bucăți mai subțiri. Ungeți cu ulei o tigaie mai înaltă, apoi aranjați câteva bucăți de pui, astfel încăt să fie acoperit tot fundul tigăii. Adăugați sare și piper, după gust. Separat, pregătiți sosul alb. Amestecați într-un castron maioneza, smântâna, cașcavalul ras, usturoiul pisat, boia, piper și mărarul tocat mărunt.
Acoperiți primul strat de pui cu o parte din această compoziție. Puneți deasupra felii de ceapă, apoi adăugați iar bucăți de pui și la final cealaltă jumătate din amestecul de smântână și maioneză. De asemenea, mai puteți pune cașcaval ras deasupra. Băgați puiul la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Pui grecesc cu iaurt
Ingrediente:
- 500 gr piept de pui
- 800 gr iaurt
- cimbru
- sare
- piper
- câțiva căței de usturoi
- mărar sau pătrunjel
Mod de preparare:
Curățați și spălați bine pieptul de pui, apoi tăiați-l în bucăți potrivite ca mărime. Așezați puiul într-o cratiță termorezistentă. Între timp, pregătiți și sosul de iaurt, care va dura doar câteva minute. Amestecați iaurtul cu cimbrul, cu usturoiul pisat și cu mărarul sau pătrunjelul și gata. Puneți jumătate din compoziție peste pieptul de pui și lăsați-l o oră la frigider. După aceea, băgați cratița la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute. Restul de sos de iaurt îl puteți păstra pentru a-l servi cu pui.